Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

KVK Politikası Bilgilendirme Metni

CREADENTA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

 

  1. Genel Bilgilendirme:

 

Creadenta için bu internet sitesine girdiğiniz andan itibaren kişisel verilerinizin korunması ve güvenliğinin sağlanması oldukça önemlidir. Creadenta bunun için gerekli önlemleri almakta ve kişisel verilerinizi gerekli olduğu zaman ilgili mevzuata uygun olarak işlemektedir.

İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasına İlişkin Aydınlatma Metni,   https://www.creadenta.com/ uzantılı internet sitesine girildiği andan itibaren yapılacak veri toplama ve/veya dağıtımı ve gizliliği politikasına ilişkin kuralları içermekte olup; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun (“Kanun”)’un 10. maddesi ile hüküm altına alınan aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla internet sitemizi kullanan ziyaretçilerimizi ve üçüncü kişileri bilgilendirmek için hazırlanmıştır.

 

Creadenta, yürürlükte bulunan mevzuatın veya işlenen veriler ile veri işleme amaçlarının değişmesi halinde gerekli değişikliklere uyum sağlayabilmek adına işbu metni değiştirme hakkını her zaman saklı tutar.

 

  1. Veri Sorumlusu:

 

Creadenta tarafından işlenen tüm kişisel verileriniz bakımından veri sorumlusu Creadenta Sağlık Hizmetleri ve Ürünleri A.Ş.’dir. Creadenta veri sorumlusu olarak ilgili mevzuatta belirtilmiş olan kişisel verilerin işlenip işlenmeyeceğinden, işleme amacının ne olduğundan, işleme ve aktarım vasıflarının neler olacağından, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetiminin sağlanmasından sorumlu kişidir. Creadenta’ya ilişkin kimlik ve iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir:

 

Unvan            : Creadenta Sağlık Hizmetleri ve Ürünleri A.Ş.

Vergi No       : 2150536912

Adres             : Harbiye Mah., Abdi İpekçi Cad., Kızılkaya Apt., No:59, Kat:3, Nişantaşı,

Şişli/İstanbul

Telefon          : 0(533) 429 58 14, 0(530) 305 63 24

E-posta         : info@creadenta.com

 

  1. Kişisel Verilerin İşlenme Amacı:

Creadenta yürürlükte bulunan mevzuata uygun olarak ve bununla sınırlı olmak kaydıyla ziyaretçilerinin kişisel verilerini kaydedebilir, saklayabilir ve/veya sınıflandırarak işleyip, devredebilir.

Creadenta, iletişim formuna kayıt aşamasında ziyaretçilerinden bazı kişisel verilerini talep eder. Sitemizde bulunan formlarda ziyaretçimizin ad, soyad, e-posta adresi ve telefon numarası gibi kişisel bilgilerini girmeleri gerekebilmektedir. Bunların yanında https://www.creadenta.com/ uzantılı internet sitemizin kullanılması ile çerez yoluyla IP adresi ve tarayıcı bilgileri de elde edilmektedir.

 

  1. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi:

 

Creadenta kişisel verilerinizi ülkemizde yürürlükte bulunan başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun olmak üzere yasal mevzuatlar uyarınca gereği gibi işler ve koruma altına alır. Creadenta, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun ve Türk Ceza Kanunu ile hüküm altına alınan yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla internet sitesini ziyaret eden kullanıcıların kişisel verilerini kaydeder.

 

  1. Çerezlerin Kullanımı:

Creadenta ziyaretçilerinin internet sitesinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için Çerez ve benzeri teknolojileri kullanmaktadır. Creadenta, kullandığı çerezler ile kullanıcılarının internet sitesinde gezinme bilgilerini, site kullanım alışkanlıklarını ve kullanım geçmişi bilgilerini güvenliği sağlamak veya artırmak, hizmet etkinliğini ve kullanım alanını belirleyebilmek, ziyaretçilerinin ilgisini çekebilecek reklamlar vermek, internet sitesinde yer alan içerik ve ürünleri ziyaretçi alışkanlıklarına göre değiştirme ve/veya iyileştirme ve/veya tercihleri belirlemek amacıyla kayıt altına alabilir.

 

Creadenta’nin Çerez Politikası’nda yer alan bilgiler kapsamında internet sitesini ziyaret eden tüm kullanıcılar tarayıcı ayarlarında değişiklik yaparak çerezleri kontrol etme hakkına sahiptir.

 

  1. Kişisel Verilerin Paylaşılması:

 

Creadenta yukarıda belirtilen amaçlarla işlemekte olduğu kişisel verileri sadece yasal mevzuat ve ilgili kişilerden aldığı açık rıza ve izin çerçevesinde üçüncü kişilere aktarmaktadır. Bunlar dışında kişisel bilgiler hiçbir şekilde paylaşılmamakta olup, sadece yasalar gereği ve/veya kamu kurumları tarafından talep edilen bilgiler çerçevesinde kanunen zorunlu olduğu hallerde kişisel verileri paylaşılabilir. Creadenta, veri aktarımı prosedürlerinde herhangi bir hak veya güvenlik ihlali olmaması açısından Kanun’da belirtilen gerekli tüm teknik ve idari önlemleri alır. Creadenta’nın yürürlükteki mevzuata uygun olarak veri paylaştığı kişi, kurum veya kuruluşun gerekli önlemleri almaması nedeniyle yaşanabilecek herhangi bir ihlalden veya hak kaybından Creadenta sorumlu değildir.

  1. Kişisel Verilerin Saklanma Süresi ve Silinmesi:

İşbu metinde belirtilen tüm kişisel veriler yasal olarak zorunlu olan saklama süreleri boyunca mevzuata uygun olarak korunmakta olup, bu verilerle ilişkili faaliyetlerin ve belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi için gerekli süre boyunca saklanmaktadır. Yasal olarak zorunlu olan saklama süresi dolan ve kullanım amacı sona eren kişisel veriler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’un 7’nci maddesi uyarınca Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak Creadenta tarafından silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

 

  1. İlgili Kişinin Yasal Hakları, Kullanımı ve Başvuru:

 

Creadenta tarafından işlenen ve bu metinde belirtilen tüm kişisel verilere ilişkin ilgili kişiler her zaman yasal haklarını kullanabilir, bilgi talep edebilir ve merak ettikleri tüm sorular veya görüşleri için Creadenta’ya ulaşabilirler. Creadenta tarafından kişisel verileri işlenen tüm ilgili kişiler;

 

  • Kendileri ile ilgili olarak kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenebilir,
  • İşlenmiş herhangi bir kişisel verisi varsa buna ilişkin bilgi talep edebilir,
  • Kişisel verilerinin hangi amaçla işlendiğini ve bu amaca uyulup uyulmadığını öğrenebilir,
  • Kişisel verilerin yurtiçinde veya yurtdışında herhangi bir üçüncü kişi veya kuruma aktarılıp aktarılmadığını, aktarılıyorsa bunların kimler olduğunu öğrenebilir,
  • Kişisel verilerinin eksik veya hatalı işlenmesi halinde bunları tamamlanmasını veya düzeltilmesini isteyebilir,
  • İlgili Kanun kapsamında kişisel verilerinin silinmesini isteyebilir,
  • Kişisel verileri hakkında düzeltme, tamamlama veya silme talebinde bulunursa bunların aktarım yapılan üçüncü kişilere bildirilmesini isteyebilir,
  • Kendisiyle alakalı kullanılan kişisel veriler vasıtasıyla yapılan bir analiz sonucunda aleyhine herhangi bir sonuç çıkıp çıkmadığını öğrenebilir,
  • Kişisel verilerinin kanuna aykırı işlenmesi nedeniyle bir zarara uğrarlarsa bu zararın giderilmesini isteyebilirler.

 

  1. İnternet Siteleri İle Olan İlişki:

 

https://www.creadenta.com/ içeriğinde zaman zaman farklı internet sitelerine yönlendirme yapan bağlantılar olabilir. Diğer internet sitelerine verilen bağlantıların kullanılmasıyla alınan riskler Kullanıcılar’a aittir. Bu bağlantıların yönlendirildiği alandaki bilgilerin doğruluğu, sitelerde verilen bağlantıların nitelikleri Creadenta tarafından araştırılıp, doğruluğu ve güvenilirliği hakkında bir yargıda bulunulmamıştır. Creadenta, tüm kullanıcılarına her zaman diğer internet sitesi bağlantılarının gizlilik politikası sayfasını ziyaret etmelerini tavsiye etmektedir.

 

İlgili kişiler yukarıda belirtilen yasal haklarını veri sorumlusu olan Creadenta’nın açık adresine isim-soyisim, imza ve adres bilgileri belirtilmiş şekilde yazılı olarak posta yolu ile veya info@creadenta.com adresine e-posta göndererek veya Kanun’da belirtilen diğer yöntemlerle iletmek suretiyle diledikleri zaman kullanabilirler.

 

İnternet sitemize giriş yapan tüm ziyaretçilerimizin kişisel bilgilerinin ve gizliliğinin korunması bizler için çok önemli. Tüm ziyaretçilerimizin internet sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmesi için ve kullanıcı deneyimlerini geliştirebilmek için Çerez kullanıyoruz. Tarayıcınızdan Çerez ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece internet sitemizde çerez kullanımını açık bir şekilde kabul ettiğinizi varsayacağız. Toplanan verilerle ilgili düzenlemelere internet sitemizde yer alan Gizlilik Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.